Scherp geprijsd
25 jaar ervaring
Garantie op stucwerk

Stucwerk

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Hoe kiest u de juiste soort stucwerk voor uw woning of project? Welke soorten stucwerk zijn er nu eigenlijk precies, wat zijn de verschillende toepassingen en wat kost stucwerk gemiddeld per vierkante meter? Welke soort stucwerk wordt het meest toegepast? Op deze pagina geven we antwoorden op deze vragen.

Wat is stucwerk?

Stucwerk is een mengsel van kalk, cement, zand, gips of andere bindmiddelen dat op een oppervlak wordt aangebracht om het te egaliseren en af te werken. Het wordt vaak gebruikt om ruwe muren en plafonds glad te maken, maar kan ook decoratieve elementen zoals lijsten, ornamenten en reliëfs creëren. Stucwerk biedt niet alleen esthetische voordelen, maar beschermt ook de onderliggende structuur tegen vocht, vuil en andere invloeden.

Als stukadoorsbedrijf hebben wij vakmensen in dienst die gespecialiseerd zijn in alle verschillende soorten stucwerk.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Welke soorten stucwerk zijn er?

Er zijn verschillende soorten stucwerk, elk met unieke eigenschappen en toepassingen, namelijk:

Glad pleisterwerk

Glad pleisterwerk wordt gebruikt om een volledig glad en strak oppervlak te creëren. Dit type stucwerk is perfect voor een moderne en minimalistische uitstraling. Het wordt vaak gebruikt voor het stucen van nieuwe woningen en renovaties om een naadloos en minimalistisch uiterlijk te creëren.

Sierpleister (Spachtelputz)

Sierpleister is een decoratieve afwerking die in verschillende structuren en korreldiktes kan worden aangebracht. Het is populair vanwege zijn duurzaamheid en variëteit aan texturen en kleuren. Sierpleister is geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren. Het is bestand tegen stoten en krassen, waardoor het ideaal is voor drukbezochte ruimtes zoals gangen en woonkamers.

Raapwerk

Raapwerk is een dikkere laag pleister die wordt gebruikt om oneffenheden in muren en plafonds te egaliseren. Het is ideaal voor ruwe of beschadigde oppervlakken. Het kan worden gebruikt als onderlaag voor andere afwerkingen zoals verf, behang of sierpleister.

Schuurwerk

Schuurwerk heeft een kenmerkende schuurstructuur die met een draaiende beweging wordt aangebracht. Dit type stucwerk geeft een subtiel reliëf en wordt vaak gebruikt voor plafonds. Het wordt vaak toegepast in woonkamers en slaapkamers.

Beton Ciré

Beton Ciré is een waterdichte, cementgebonden afwerking die een glad en naadloos oppervlak biedt. Het is zeer populair in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens vanwege zijn moderne uitstraling en waterbestendigheid. Het wordt ook gebruikt voor vloeren, werkbladen en zelfs meubels vanwege zijn moderne en industriële uitstraling.

Tadelakt

Tadelakt is een traditionele Marokkaanse pleistertechniek die bekend staat om zijn waterbestendigheid en glanzende afwerking. Het wordt vaak gebruikt in badkamers en andere vochtige ruimtes. Tadelakt wordt ook vaak gebruikt voor decoratieve accenten zoals nissen en schouwen.

Granol

Granol is een grove pleistersoort die een robuuste en textuurrijke afwerking biedt. Het wordt vaak toegepast op buitenmuren vanwege zijn duurzaamheid, robuustheid en weerbestendigheid. Het biedt een rustieke en textuurrijke uitstraling die goed past bij traditionele en landelijke stijlen.

Wat kosten de verschillende soorten stucwerk?

De kosten van stucwerk variëren afhankelijk van het type, de complexiteit van de klus en de grootte van het oppervlak. In de tabel hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde vierkante meter prijzen per stucwerk soort:

Soort stucwerkPrijs per m² Wat beïnvloedt de prijs?
Glad pleisterwerk€10 – €25 per m²afhankelijk van de gewenste gladheid en eventuele extra behandelingen
Sierpleister (Spachtelputz)€15 – €30 per m²afhankelijk van de gekozen structuur en korreldikte
Raapwerk€20 – €35 per m²afhankelijk van de dikte van de laag en de conditie van het oppervlak
Schuurwerk€15 – €25 per m²
Beton Ciré€80 – €150 per m²
Tadelakt€100 – €180 per m²
Granol€20 – €35 per m²afhankelijk van de dikte en structuur

Zoals u ziet lopen de prijzen voor de verschillende soorten stucwerk behoorlijk uiteen. Deze gemiddelde vierkante meter prijzen zijn indicatief en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke eisen van de klus.

Bereken binnen enkele minuten uw prijs:

Welk soort stucwerk wordt het meest toegepast?

Glad pleisterwerk en sierpleister zijn de meest toegepaste soorten stucwerk. Glad pleisterwerk is populair vanwege zijn moderne en strakke uitstraling die in veel interieurs goed tot zijn recht komt. Sierpleister, met name Spachtelputz, is geliefd vanwege zijn duurzaamheid, variëteit aan texturen en kleuren, en de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te worden gebruikt.

Glad pleisterwerk

Dit type stucwerk is vooral populair in nieuwbouwwoningen en moderne renovaties waar een naadloze en minimalistische afwerking gewenst is. De relatief lage kosten en het strakke uiterlijk maken het een favoriet voor veel huiseigenaren.

Sierpleister (Spachtelputz)

Sierpleister wordt vaak gekozen vanwege de decoratieve mogelijkheden en de duurzaamheid. Het is bestand tegen slijtage, wat het ideaal maakt voor drukbezochte ruimtes. Bovendien kan het in verschillende kleuren en texturen worden aangebracht, wat het een veelzijdige keuze maakt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Conclusie

Stucwerk is een veelzijdige en waardevolle techniek voor het afwerken en beschermen van muren en plafonds. Met een breed scala aan soorten stucwerk, elk met unieke eigenschappen en toepassingen, is er voor elke situatie een geschikte oplossing. De kosten variëren afhankelijk van het type stucwerk en de specificaties van de klus, maar over het algemeen biedt stucwerk een uitstekende balans tussen esthetiek en functionaliteit.

Of je nu kiest voor de strakke afwerking van glad pleisterwerk, de decoratieve mogelijkheden van sierpleister, of de waterbestendige eigenschappen van Beton Ciré en Tadelakt, stucwerk kan een aanzienlijke verbetering betekenen voor de uitstraling en duurzaamheid van je woning. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen en een ervaren stukadoor in te schakelen om het beste resultaat te garanderen.

Wij helpen u graag verder met het kiezen met meest geschikte soort stucwerk voor uw project of woning. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag verder.

Snelle prijsindicatie nodig?

Wilt u binnen twee minuten de prijsindicatie van uw stucwerk project berekenen? Klik dan op onderstaande link:

Bereken binnen enkele minuten uw prijs: